Bli frivillig på Oslo Pride

Frilynt folkehøgskole er offisiell Stolt Alliert av Oslo Pride 2021. Vi håper du vil være med og lage tidenes beste festival!

Frilynt betyr «tolerant», og menneskeverd og likeverd er blant de frilynte skolenes grunnverdier. På de 50 frilynte skolene jobbes det hver dag for at folkehøgskole skal være et sted der alle er velkomne, uansett legning, kjønnsidentitet, etnisitet eller funksjonsnedsettelser.

Nå gleder vi oss til å feire mangfoldet og kjærligheten på Oslo Pride og inviterer deg som jobber ved eller har gått på en folkehøgskole til å bli med som frivillig!

 

Oslo Pride trenger frivillige

Oslo Pride arrangeres 18. – 27. juni i Oslo. I fjor stilte nesten 300 frivillige opp for å skape Norges største Pridefestival.

Oslo Pride trenger frivillige i hele perioden, men spesielt mellom 23. og 26. juni da det skal være mye aktivitet med Pride House, Pride Parade og Pride Park med stands, servering og scener i Oslo sentrum.

Som frivillig kan du få ansvar for oppgaver som å registrere besøkende, løse praktiske utfordringer, passe på smitteverntiltak og holde festivalområdet ryddig og hyggelig under festivalen. Fordi deler av Oslo Pride skal gjennomføres digitalt, trengs det også frivillige med teknisk kompetanse, slik som foto, lyd, lys eller video.

 

Hva kreves av en frivillig?

Oslo Pride har en forventning om at frivillige følger festivalens kjerneverdier: solidaritet, frivillighet og trygge rammer – og på denne måten tar vare på hverandre. Alle folkehøgskolefrivillige må være fylt 18 år.

Du velger selv hvilke vakter du vil ta i en egen frivillighetsdatabase, men det forventes at du kan jobbe hele vakten når du har takket ja til en vakt. En vakt er vanligvis seks timer lang, selv om noen er lengre. For hver vakt du jobberc, får du poeng som kan brukes på billetter til Pridearrangementer.

Overnatting og reise må du som frivillig dekke selv. Her anbefaler vi å bruke folkehøgskolenettverket ditt og besøke venner i Oslo-området. Kanskje kan dere melde dere som frivillige sammen?

To hvite menn smiler til kamera. De har på seg grønne t-skjorter der det står Oslo Pride med hvit skrift. Den ene holder en arm rundt skulderen til den andre. Begge har sorte arbeidshansker på. De står foran noen hvite telt og sommergrønne trær, som vi skjønner er festivalområdet.
Oslo Pride søker frivillige både til fysisk og digital festival i juni. Foto: Martin Fjellanger/Oslo Pride

Hva får du som frivillig?

Som frivillig får du arbeidserfaring med attest og muligheten til å møte nye mennesker i et inkluderende fellesskap. Frivillig arbeid gir også mulighet for personlig utvikling og kreativitet, samt læring og mestring.

Du får også goder som t-skjorte, ID-kort og billetter til Kvinnekveld/Skeiv natt/Pride Cruise, forutsatt at du har satt deg opp på nok vakter.

Alle frivillige får mat og drikke i løpet av hver vakt. Maten deles ut på forsvarlig måte med hensyn til smittevern, og tilpasses kosthold og allergier.

 

Smittevern og koronasituasjon

Oslo Pride er i tett dialog med helsemyndighetene og tilpasser festivalen etter smittesituasjonen i juni. Frivillige har ansvar for å overholde festivalens egne retningslinjer og følge Oslo kommunes smittevernråd.

På grunn av usikkerhet rundt smittesituasjon er det fortsatt noen ting som kan endres, men Oslo Pride vil holde deg oppdatert og tar gjerne imot spørsmål.

Du kan lese mer om å være frivillig på sidene til Oslo Pride.

 

Bli frivillig!

Vil du bli folkehøgskolefrivillig på Oslo Pride? Send en e-post til eirin@folkehogskole.no så får du mer informasjon og vil bli fulgt opp av frivilligansvarlig hos Oslo Pride.

Spesifiserer gjerne om du har kompetanse som kan være nyttig for Oslo Pride, for eksempel erfaring med lys, lyd, bilde, video, foto eller logistikk.

Bli med å lage sommerens vakreste og viktigste eventyr!

 

Toppfoto: Abhijit Alka Anil/Oslo Pride

Kalender