Globalvett

Her er tips og råd til fjernundervisning innen globalvett.
Tipsene er beregnet for ansatte i norske folkehøgskoler.

Du finner flere gode tips i Facebookgruppen Koronarammede folkehøgskoleansatte.

Tips og råd til hjemmeundervisning i bærekraft til folkehøgskoleelever. Bilde: Anna Lavinia Hafslund, Kristiansand folkehøgskole

Zoom-møter/webinar

Lagt ut av Karine Risnes, Ringerike folkehøgskole  karine.risnes@bfk.no

Organisasjoner og enkeltpersoner er på jakt etter oppdrag.  Ta kontakt og spør.  De fleste er rimelige løsninger med mye god informasjon. Fairtrade Norge, Fair & Square, Fremtiden i våre hender, Naturvernforbundet, Nordic Ocean Watch.

Rundt 30 minutter, maks 45 kan være passende siden det er litt annerledes å konsentrere seg over tid på et møte online. Det er veldig enkelt å dele presentasjoner + bilder og så videre.

Elevene kan forberede spørsmål og sende inn i forkant, eller bare møte forberedt.

Dagen solidaritetsutfordring (10 dager, 10 utfordringer)

Lagt ut av Karine Risnes, Ringerike folkehøgskole   karine.risnes@bfk.no

Husk logg (kort tekst om hvordan det gikk), bilde og en kort videodokumentasjon per utfordring!

1.Ta en gjennomgang av kildesorteringen hjemme, og finn ut om det finnes forbedringspotensialer!

2.Lapp et hull i et klesplagg- Det er lurt og enkelt å forlenge levetiden til plaggene våre.

3.Gjennomfør en lokal strandrydding eller «plogging»

4.Gjennomfør en Vegetardag fra morgen til kveld.

5.Finn en aktuell underskriftskampanje, skriv under og del gjerne med andre på face, insta eller lignende.

6.Lokal Solidaritetsdagen. Gjør noe for andre i nærmiljøet.

7.Restematdagen!

8.Hjemmedyrket eller hjemmelaget dagen!

9.Gi et bidrag. Bidra økonomisk for Solidaritet dagen.

10.Skriv om  Solidaritetsdagen.