Her er tips og råd til fjernundervisning innen kunstfag.
Tipsene er beregnet for ansatte i norske folkehøgskoler.

Du finner flere gode tips i Facebookgruppen Koronarammede folkehøgskoleansatte.

Tips til hjemmeundervisning i kunstfag for folkehøgskolene. Bilde: Solbakken folkehøgskole

Diverse opplegg

Lagt til Katharina Skavoll, Evje folkehøgskole    ks@evjefhs.no

• Tegnet selvportrett steg-for-steg
  • Skissetegnet hver dag
  • Fotooppdrag hver dag
  • Redesign noe hjemme
  • Museumstur digitalt og så har vi møttes over en kaffekopp etterpå og snakket om det vi så
  • Elevene har valgt seg en skandinavisk møbeldesigner de har fordypet seg i
  • Vi har hatt linjemøte på messenger kl 14 de tre dagene i uken vi har hatt linjedag.

Portrait painting/drawing/photo/digital

Lagt inn av Tove Hirth, Ringerike folkehøgskole   tove.hirth@bfk.no

Teksten er på engelsk fordi en elev ikke mestrer norsk.

Each of you make a portrait, using colour of some kind. Mediums are up to you; could be watercolour, could be oil og acrylic paints, could be crayons and of course it could be digital too. It could be a self portrait, or a portrait of your dog or cat, your sister, girlfriend, dad or a complete stranger, but it must be an image where you do make a portrait looking at someone, or an animal or working from an image, a photo.

I want you to find a format you agree on, squares would work really well I think, but its up to you.

When you have done it , send it to me either in the post or if it’s digital send it to me in an email and I will print it out. Next week I can put them together and the 12 portraits will make up one image that I think will be great!

Let me know what format you are going to be working in, it shouldn’t be too large as we will put them all together to make one image in end and this I will get this framed.

Adding Lives portrait of her dog as an excellent example.

If you want to all make a Digital portrait , this could work too of course.