Ressurser

Her samler vi nyttige ressurser for idé-, interesse, og fagorganisasjonsarbeidet.

«Uten Fasit» -et idéhefte

Her finner du vårt idéhefte med tips til tema og hvordan arbeide med utvikling av den pedagogiske praksis ved en folkehøgskole. Heftet tar utgangspunkt i boken med samme navn av Øyvind Brandt, men er ikke avhengig av denne. Vi håper heftet kommer til nytte i arbeidet med skoleutvikling. Her finner du heftet! 

Ressurshefte: Demokratisk danning

I april 2023 ba vi skolene om å dele med oss hvordan dere jobber pedagogisk med temaer som ytringsfrihet og deltakelse, slik at flere kan la seg inspirere av det spennende arbeidet dere gjør her.

Basert på de mange inspirerende oppleggene vi fikk tilsendt, har FHF, NKF og Folkehøgskolerådet i samarbeid laget et variert og godt ressurshefte om demokratisk danning med pedagogiske opplegg om temaene ytringsfrihet og deltakelse. Her kan du lese heftet! 

Pedagogisk opplegg: Demokrati & ytringsfrihet

Denne veilederen er til deg som skal undervise om temaet ytringsfrihet og demokrati ved bruk av Nansenskolens pilot, primært laget for elever på folkehøgskolene. Her finner du opplegget og mer informasjon. 

 

Folkehøgskoleordbok

«Folkehøgskolen fra A til Å» er en samleside over vanlige spørsmål om lov, forskrift, rundskriv, avtaleverk – fra Aldersgrense til Økonomistyring. Dersom du mener at noe mangler kan du bruke tilbakemeldingsknappen på siden.

Oppgaver om folkehøgskolen

En rekke studenter har skrevet interessante oppgaver knyttet til folkehøgskolene.

Viktige lenker

En liste med lenker til samarbeidspartnere og ressurser.

 

Kalender