Sokneprest Janne Merete Sukka er tilsett som rektor ved Hallingdal folkehøgskule

Publisert

Sukka er utdanna teolog og er per i dag sokneprest i Nesbyen. I august startar ho i ny jobb som rektor på Gol.

10 ting koronakrisen har lært meg

Publisert

Plutselig satt vi der da. Famlende, forvirret, smått skremt.

Follo: Folkehøgskoleliv uten hvileskjær

Publisert/Oppdatert

Det er koronanedstenging av Norge og norske folkehøgskoler på sjette uke når jeg besøker Follo folkehøgskole i Vestby for å se hvordan folkehøgskolelivet lever der i disse tider.

Kjøkkenglede på Sandefjord folkehøyskole

Publisert

Det har lenge gått gjetord om Sandefjord folkehøyskoles eminente kjøkken. Vi har kontaktet kjøkkensjef Hilde Lene Rolstad for en prat. Elevene er hjemme, det er koronatid – heller laber aktivitet på kjøkkenet. Men mitt i det hele møter vi en opplagt og energifull Rolstad som sprer latter og glede.

Koronatider: Sandefjord folkehøyskole med fullt trykk

Publisert

Det er en regnfull dag , det er 28. april, og vi stikker innom Sandefjord folkehøyskole for en prat med rektor Knut Søyland. Det er overraskende mange på skoleområdet. Det vaskes og ryddes – ingen er permittert ved skolen.  Fem stipendiater er i aktivitet og vi møter rektor ved den fylkeskommunale skolen, i dagligstua, over en kopp kaffe og med god avstand.

Korona-krisa og folkehøgskulen

Publisert/Oppdatert

Då den colombianske forfattaren Gabriel García Márquez (1927-2014) vann Nobelprisen i litteratur i 1982, vart fleire av hans bøker trekt fram som grunnlag for tildelinga. Ei av dei var «Beretningen om et varslet mord.»

Kristne folkehøgskular splitta om samlivskrav

Publisert/Oppdatert

Vi klipper fra pressen: Fleire skular som har tilknyting til organisasjonar med eit konservativt samlivssyn, utelukkar likevel ikkje at sambuande eller homofilt samlevande kan jobbe som lærarar hjå dei. Vårt Land har spurt kristne folkehøgskular korleis dei vurderer samlivsspørsmål ved rekruttering av tilsette.

Mer enn ord: Bærekraftplan for Folkehøgskolekontoret 2020

Publisert/Oppdatert

I oktober 2019 vedtok alle styrene i de fem folkehøgskoleorganisasjonene et felles vedtak om bærekraft for folkehøgskolene – Bærekraftsvedtaket. Et av målene i vedtaket er å redusere klimagassutslipp med 40 prosent innen 2030, med utganspunkt i 2019. Organisasjonene sentralt følger opp vedtaket og setter samme mål for aktiviteten i deres leir.

65 millioner til folkehøgskolene

Publisert/Oppdatert

I morges ble det offentlig at folkehøgskolene får 65 millioner kroner i ekstrabevilgning som følge av koronautbruddet. Midlene skal brukes til å sette skolene i stand til å redusere elevbetalingene. Pressemeldingen fra regjeringen: Stengingen av folkehøgskolene for å hindre spredning av koronaviruset gjør at skolene er i en vanskelig økonomisk situasjon. Regjeringen vil derfor gi en ekstrabevilgning på 65 millioner kroner i perioden de holder stengt.

Stadig god søkning til folkehøgskolene

Publisert/Oppdatert

Norske folkehøgskoler er stengt resten av skoleåret. Det er dramatiske tider for skoleslaget. Nå er det nettbasert undervisning som gjelder, noe som er langt unna det elevene så for seg ved skolestart. Midt i denne usikkerheten holder søkningen for neste skoleår seg på et høyt nivå.