Lofoten folkehøgskole leverer på bæekraft

Publisert/Oppdatert

Lisa Blom, assisterende rektor ved Lofoten folkehøgskole, har stått i bresjen for et systematisk bærekraftsarbeid ved Lofoten follkehøgskole. Her kan du oppdatere deg på bærekraftsarbeidet og de workshops som de har gjennomført. - Nå er vi i mål - og hvilken givende prosess det har vært, sier Lisa. - Jeg veldig glad over at vi, trots et intenst første år for meg, klarte å gjennomføre våre 5 mål i bærekraftsplanen for 2021-22. Her kommer en kort oppsummering;

Første vinnere av folkehøgskolenes bærekraftspris

Publisert/Oppdatert

Rønningen folkehøgskole og Sogndal folkehøgskule er de to første vinnerne av folkehøgskolenes bærekraftpris. Skolene har på ulike måter jobbet for å følge opp bærekraftvedtaket som ble vedtatt i 2019.

Helge Kjøll jr. er ny leder i NKF

Publisert/Oppdatert

Gunnar Birkeland takket for seg, og rektor ved Molde Folkehøgskole, Helge Kjøll jr., ble valgt til ny leder for NKF.

Nummer 3 av magasinet folkehøgskolen er ute

Publisert/Oppdatert

Da kan du gå sommeren i møte med en fyldig utgave av magasinet Folkehøgskolen - nummer 3 2022. Vi har vært på Svalbard og sett på byggingen av en helt ny og miljøvennlig folkehøgskole i Longyearbyen. Skolen har just avsluttet sitt tredje år på 78 grader nord. Steinar Bryn og Nansensenskolen har lang erfaring med dialog i områder med spenning. De har allerede vært mange år i Ukraina, og søker stadig forsoning og dialog. - Folkehøgskole gjorde meg til aktivist, sier japanske Momoko Nojo. Først fikk hun avsatt sjefen for Tokyo-OL, nå vil hun endre det japanke valgsystemet. Vi har også intervjuet Astrid Moen som sitter i NOU-utvalget som har folkehøgskolepå dagsorden - og hørt om status i arbeidet. Dette og mye mer i det 56 siders magasinet.

Ukraina: Nansenskolen søker stadig forsoning

Publisert/Oppdatert

I 1936 satt Kristian Schjelderup og Anders Wyller på en hybel i Paris, da de for første gang begynte å snakke om nødvendigheten av å bygge et humanistisk akademi for fred og forsoning. Dette som motvekt mot de kreftene som truet med krig i Europa. Det resulterte i Nansenskolen.

– Folkehøgskole gjorde meg til aktivist

Publisert/Oppdatert

Vendepunkt på folkehøgskole: Først fikk Momoko Nojo avsatt sjefen for Tokyo-OL, nå vil hun endre det japanske valgsystemet.

Folkehøgskole for alle – er vi det?

Publisert/Oppdatert

Ville ingen ha søkeren som elev? Bare en av fire skoler svarte på søknaden.

«Ja visst gör det ont när knoppar brister»

Publisert/Oppdatert

Det har aldri vært lett å være ungdom, og hver generasjon har hatt sine kampsaker og sine utfordringer.  Det har skjedd noe med elevene jeg har møtt gjennom 34 år i folkehøgskolen. Det er farlig å generalisere, men likevel vil jeg påstå at de på den ene siden er blitt mindre robuste og i stand til å mestre livet.  På den andre siden er de mer opptatt av sine rettigheter og krav enn plikter og deltagelse.

– Det har aldri vært vanskelig å være skeiv på folkehøgskole

Publisert/Oppdatert

For musikklærer Dag Braathen har homokampen handlet mer om å være et medmenneske enn å stå på barrikadene.

Ny leder ved Jæren folkehøgskule

Publisert/Oppdatert

Monica Cecilie Høien (f.1974) er tilsatt som ny rektor ved Jæren folkehøgskule. Monica bor på Brusand på Sør-Jæren og er mor til tre. Hun er adjunkt med tilleggsutdanning innen kunst, dans, musikk og psykisk helse. Søm av klær og redesign står hjertet nær, og preger fritida. Etter mange  år i skolen har hun de siste ni åra arbeidet som konsulent for ungdom. Monica har i tillegg erfaring med autismegrupper og er føredragshaldar for Norges Tourettesforbund om Tourettes i skolen.