Torunn Laurhammer slutter på Stord

Publisert/Oppdatert

Den siste tida har det vore mange kjensler på ein gong for Torunn Laurhammer, sidan det blei klart at ho fekk jobben som kommunalsjef for oppvekst, kultur og idrett i Bømlo kommune frå 1. august.

Marthe Valle på veien med konsertforedrag

Publisert/Oppdatert

– Vi trenger å snakke om psykisk helse, der vi normaliserer og ikke sykeliggjør livssmerten, sier musiker, sykepleier og aktivist Marthe Valle (41). I seks år har hun besøkt ungdomskoler med et konsertforedraget – «RO/URO Ung». Nå vil hun gjeste folkehøgskolene i Norge.

Askeladden prisen til MAG Larsen

Publisert/Oppdatert

Prisdryss til Ronnie MAG Larsen. I 2020 fikk han Asker Kulturpris, året etter Gründerprisen og nå ble han pinadø tildelt Askerladden prisen.

Demokrati: Nordic Folk High School Summit

Publisert

Med demokrati som overskrift samlet Nordisk folkehøgskoleråd (NFR) til konferanse på Sundgården folkhögskola ved Helsingborg 11. til 12. april. Det var totalt 66 deltakere fra alle de nordiske landene og bidrag fra Ukraina og UK.

Ny rektor ved Namdals folkehøgskole

Publisert/Oppdatert

Hanne Vilja Sagmo blir ny rektor ved Namdals folkehøgskole i Grong fra 01. september 2024. Hun overtar etter Bjørn Olav Nicolaisen, som går av med pensjon etter 27 år som rektor.

Prosjekt: Vil gi unge voksne økt opplevelse av livsmestring

Publisert/Oppdatert

Seljord folkehøgskule er prosjekteier for et fireårig prosjekt «Ungt innanforskap», som skal bidra til bedre inkludering av ungdom. AiR (Nasjonalt kompetansetjeneste for arbeidsrettet rehabilitering i Rauland er prosjektleder og de har et samarbeid med Sykehuset i Telemark og USN (Universitetet i Sørøst-Norge. Prosjektet ble startet i 2022 av Seljord fhs og miljøet i Rauland, og avsluttes i 2026. Fylket (Telemark og Vestfold) har bevilget 2 millioner kroner til dette arbeidet.

Vil fjerne tilleggspoeng for folkehøgskole

Publisert/Oppdatert

I morgen klokken 10.00 holder Kunnskapsdepartementet en pressekonferanse på UiO. Der vil framtidens forslag til opptakskrav til høyere utdanning presenteres i en stortingsmelding om opptak og en annen stortingsmelding om profesjonsutdanningene. Nå kommer det fram at regjeringen vil at unge skal komme raskere inn i høyere utdanning. Det er grunnen til at den vil fjerne alders-poeng til opptak. Regjeringen vil dessuten erstatte kjønnspoeng med kjønnskvoter. Tilleggspoeng for folkehøgskole vil også bli fjernet.

Konferanse: Hva er god pedagogisk praksis?

Publisert

Universitetet i Sørøst-Norge - USN - arrangerer en dagkonferanse i Drammen på Campus Drammen 14. mai. Overskrift: Fire antologier - ett grunnleggende spørsmål. Et spennende program hvor Johan Løvgren, Guro Hansen Helskog og Michael Noah Weiss deltar.

Profesjons­melding og nye opptaks­regler kommer 5. april

Publisert/Oppdatert

Rett etter påske lanserer regjeringen både profesjonsmeldingen og kommer med sine forslag til nye opptaksregler for høyere utdanning. Forsknings- og høyere utdanningsminister, Oddmund Hoel kommer med to viktige meldinger fredag etter påske.

Nå kan folkehøgskole bli godkjent som del av universitet- og høyskolestudium

Publisert

– Fantastiske nyheter, mener Anne Tingelstad Wøien, daglig leder i Folkehøgskolerådet. Fredag la regjeringen fram ny Universitet- og høyskolelov. I loven åpnes det for at universitet og høgskoler kan godkjenne folkehøgskole som en del av et studium.