Nytt nummer av magasinet Folkehøgskolen

Landsmøtet i Folkehøgskoleforbundet valgte rektor ved Toten folkehøgskole, Live Hokstad (46) til ny leder. Øyvind Brandt takket for seg etter åtte år som leder, han går nå av med pensjon. Miljø og det grønne skiftet sto sentralt disse dagene på Skogn. I en uttalelse ber landsmøtet skolene om å kutte reisedestinasjoner i linjenavn og å redusere reiseaktivitetene til én studiereise med fly som transportmiddel per elev. Møt forfatteren Gunn Marit Nisja i portrettet - hennes siste roman handler om folkehøgskole, vennskap og livsvalg. Vi presenterer kokken Ketil Larsen på Elverum som er et oppkomme av energi. Denne skolen har også kjøpt filmfestivalen Movies on War, og ansatt en festivalsjef. Vi snakker film med Øystein Egge. Dette og mye mer i det 52-siders magasinet.

Ny utgave av magasinet Folkehøgskolen er sluppet

Folkehøgskolene som demokratiske kraftsentre – kan Friroms-metodikken hjelpe? Vi besøker og får innblikk i et dansk sangprosjekt. Einar Opsvik ser muligheter i konfliktene. Det er snart landsmøte i Folkehøgskoleforbundet, på Skogn folkehøgskole. Valgnemda har innstilt rektor Live Hokstad til ny leder. Vi anmelder boka – Generasjon prestasjon av Ole Jacob Madsen. Og daglig leder i Folkehøgskolerådet, Christian Tynning Bjørnø, spør om det nå er slutten på debatten om kortkurs i folkehøgskolen. Dette og mye mer i det 52-siders magasinet. God lesning!

Se siste utgave av magasinet Folkehøgskolen

Møt Pia Noppa ved Lofoten folkehøgskole - kruttønna fra Nord-Sverige. Da tenåringene tok makta - Forsøksgym i Oslo. Rektormøtet i Bergen og Friroms-debatt til å bli klok av. Debatt - reisene i folkehøgskolen. Møte den nye generalsekretæren i Folkehøgskoleforbundet Angelina K. Chrsitiansen. Dette og mye mer i det 52-siders magasinet.

Magasinet Folkehøgskolen, nytt temanummer

I dette temanummeret belyser vi kjønnsidentitet fra ulike sider. Vi har vært på Skjeberg folkehøgskole og intervjuet Mio som er i prosess med å endre kjønn, og Jane Victorius som er hen og aktiv i Skeiv Ungdom. Psykolog Silje-Håvard Bolstad forteller at transpersoner nå endelig er "friskmeldt". Mange stemmer å lytte til rundt et komplekst tema.

Nytt nummer av magasinet Folkehøgskolen

Gå sommeren i møte med siste nummer av Folkehøgskolen. Har finner du blant annet: Switch, brettsportlinja som lærer elevene å leke igjen. Portrettet, Gösta Vestlund (105) demokratiets forsvarer. Debatt: Sosialpedagogikk. Økoprosjekt i Kampala. Sykdom på folkehøgskolereiser. Pedagogikk: Med bilder som nøkkel til kommunikasjon.

Nytt nummer av magasinet Folkehøgskolen

Nytt nummer av magasinet Folkehøgskolen. Sund folkehøgskole feirer 150 år, den er Norges eldste i drift, og er fremdeles er sprell levende. I portrettet møter du generalsekretæren i Folkehøgskoleforbundet, den røde diplomat, Knut Simble. I serien Pedagogisk hverdag ser vi hvordan Hiphop-linja ved Follo folkehøgskole blir drevet. Det er teaterstoff. På Romerike radbrekker de klassikerne - noen ganger. Dette og mye mer i det 52-sider store magasinet. God lesning!

Magasinet Folkehøgskolen nr 2 2018

Nytt nummer av magasinet Folkehøgskolen er ute. Vi var på rektormøtet hvor reiser i folkehøgskolen og kortkurs ble diskutert. Bærekraftsprosjektet, oppsummering og veien videre. Vi møter musikeren Solfrid Molland - som synger for livet. Og følger sekretær i Folkehøgskolerådet, Odd Arild Netland, ut porten etter 22 års kamp for skoleslaget. Dette og mye mer i det 56 siders fyldige bladet.

Nytt magasin i ny drakt

Nytt nummer av magasinet Folkehøgskolen Da presenterer vi Folkehøgskolen i ny drakt - med ny design. I det 52 siders store nummeret kan du lese om: Da folkehøgskolen sa nei til kutt, du møter Jon-Roar Bjørkvold med "Det musiske menneske", vi presenteres for dialogmetoden som Nansen Fredssenter bruker.

Nytt nummer av magasinet Folkehøgskolen

Pasvik folkehøgskole har drevet folk til folk samarbeid og aktivt fredsarbeid mot naboen i øst gjennom 50 år. Vi var med til Nordvest-Russland da de søkte nye samarbeidspartnere.