FHF rundskriv 8/2020: Studium i folkehøgskolepedagogikk

Folkehøgskoleforbundet og Noregs Kristelege Folkehøgskolelag har nå gleden av å invitere til studie i folkehøgskolepedagogikk på Universitet i Sørøst-Norge .

FHF-rundskriv 8/2020

Studium i folkehøgskolepedagogikk

-som en del av Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU)

Folkehøgskoleforbundet (FHF) og Noregs Kristelege Folkehøgskolelag (NKF) har nå gleden av å invitere til studie i folkehøgskolepedagogikk på Universitet i Sørøst-Norge (USN).  Studiet er utarbeidet i et samarbeid mellom FHF, NKF og USN.  Dette studiet er skreddersydd for deg som jobber i folkehøgskolen, men som mangler formell undervisningskompetanse.

USN tilbyr nå 30 studiepoeng (stp.) i Folkehøgskolepedagogikk, som første del av praktisk-pedagogisk utdanning (PPU).  Emnene og gjennomføringen er spesielt tilpasset deg som jobber i folkehøgskolen.  Det første året med særlig fokus på folkehøgskolepedagogikk er et betal-studium.

For å få formell undervisningskompetanse ( (60 stp.), søker du videre opptak ved PPU på USN neste studieår og får Folkehøgskolepedagogikk, 30 stp., innpasset.

 Opptak gis til søkere på to nivåer:

  1. Studenter med bachelor i formings- eller idrettsfag (med gjennomsnittskarakter på minst C) eller med gjennomført masterstudium kan søke opptak til begge delene av studiet, og får etter eksamen en fullverdig PPU tilsvarende 60 stp.
  2. Studenter med studiekompetanse kan tas opp til det første året med Folkehøgskolepedagogikk og får 30 stp. for gjennomført studium. Dette blir ikke en fullverdig PPU.

Studiestipend:

FHF og NKF tilbyr alle sine medlemmer, som gjennomfører dette studiet, en støtte på 5.000 kroner, forutsatt at medlemmet ikke har fått dekket hele studieavgiften av sin arbeidsgiver.

Praktisk og økonomisk tilrettelegging:

Vi anbefaler at ansatte som ønsker å gjennomføre dette studiet får anledning til det, og at skolene bidrar så godt de kan med tilrettelegging av undervisningsåret og økonomisk støtte til studieavgiften.

Påmeldingsfrist 15. mai 2020.

Les mer og søk studiet her: https://www.usn.no/usn/no/folkehogskolepedagogikk/

For mer informasjon, ta kontakt med:

 

Med beste hilsen

Live Hokstad                                                                                  Angelina K. Christiansen
leder                                                                                                 generalsekretær

 

             

Kalender