Liten rapport fra kurs i psykisk førstehjelp for unge

Publisert

12. - 13. februar arrangerte vi nok en runde med dette populære og viktige kurset.

Bli klok av historien

Publisert/Oppdatert

Folkehøgskolen har et lite jubileum i år – det er 160 år siden Sagatun ved Hamar ble åpnet. Det ble markert på årets rektormøte og vi skal markere det i magasinet Folkehøgskolen med et temanummer: FOLKEHØGSKOLEHISTORIE - 28. februar sendes det ut og er på vei til deg.

Argumenter for mennesker – argumenter for folkehøgskole

Publisert

Bokanbefaling: «Du må lese denne her», sa min danske søster, og viste meg en bok som nylig (2023) er gitt ut i Danmark. Hun kjenner til mitt engasjement for folkehøgskole og tanker om utfordringer med myndiggjøring i en tid med økende innslag av for eksempel kunstig intelligens i våre liv. Boken bærer tittelen «Argumenter for mennesker» og er skrevet av Christiane Vejlø, som er fremtidsanalytiker og i mer enn 20 år har vært opptatt av forholdet mellom mennesker og (avansert) teknologi, blant annet som bloggeren ‘elektronista’.

Lihkku beivviin!

Publisert

6. februar er samenes nasjonaldag!

Ole Vig og gløden for folkeleg opplysning

Publisert/Oppdatert

6. februar 2024 er det 200 år sidan Ole Vig vart fødd. Han vaks opp i fattige kår på husmannsplassen Vikmarka i Stjørdal. Han sette alltid stor pris på heimen og oppveksten, og ikkje minst på mora sine forteljarevner: «Ei mor som kan fortelja må vere mønsteret for den beste læraren.»

LO vil selge folkehøyskolebygget på Ringsaker

Publisert

LO-sekretær Kristin Sæther tar over som daglig leder for den nedlagte Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole. Målet er å selge bygningen og tomta. Prisantydning: 25 millioner kroner.

Tid for påfyll

Publisert

Vi har flere spennende kurs utover året. Her får du oversikten.

Rektormøtet med demokrati på dagsorden

Publisert/Oppdatert

Folkehøgskolerådet arrangerer årlig en konferanse for rektorer i norsk folkehøgskole. Det er 85 folkehøgskoler under folkehøgskoleparaplyen, 67 av rektorene fant veien til Sola Strand hotel ved Stavanger og den viktige møteplassen for ledere i skoleslaget – 15. 17. januar. Og kvinnelige folkehøgskoleledere tar nå sin naturlige plass i skoleslaget! På Klekken, før koronaen, var det 18 prosent kvinner – nå har det bikket 31 prosent!

Bærekraftsprisen til Fana folkehøgskule

Publisert

Folkehøgskolenes bærekraftpris ble delt ut for fjerde år på rad under Rektormøtet i Stavanger tirsdag 16. januar. Folkehøgskolen blir hyllet for å ha kuttet CO2-utslippene sine med hele 84 prosent. Det har de fått til ved å arbeide visjonært og helhetlig for grønn omstilling av både drift, pedagogikk og kultur, og ved å systematisk følge strategiplaner for reduksjon av utslipp.

Ny opptaksdato vedtatt

Publisert/Oppdatert

Rektormøtet Sola: Etter mange og lange diskusjoner så valgte rektorene at folkehøgskolene skal ha ny opptaksdato, 15. november.

Kalender