Optimistiske Dagsavisen melder om 24.000 elever på norske folkehøgskoler

Dagsavisens journalist var særdeles optimistisk på folkehøgskolens vegne i sin artikkel i avisen 30. juli. De melder at 19 år gamle Tuva Dana er en av 24.000 unge som skal på folkehøgskole til høsten. De har mixet med søkere og endt opp med over tre ganger det som forhåpentlig blir de endelig tallene - i overkant av 8000 elever som gjester norske folkehøgskoler kommende skoleår. Det ligger an til særdeles gode tall for folkehøgskole når de tar imot høstens kull. Men neste år skal du se vi runder 24.000 :)

Familiekrønike: Hambro og Hartvig Nissen

«Jo mindre pikene vet, desto bedre parti gjør de» Det var dristig å starte en pikeskole i 1849 når dét var holdningen blant de kondisjonerte. Det gjorde det sikkert ikke enklere at skolen forfektet en revolusjonerende pedagogikk.

Kronikk: Klimasatsing i folkehøgskolen

Dårlig tid. Både verden og folkehøgskolene må ta på sjumilsstøvler på veien til 2030, og et første steg kommer i planleggingen av skoleåret etter at koronapandemien rammet. Flere av folkehøgskolene har allerede vist vei når det gjelder å fylle begrepet bærekraft med et reelt innhold. Nå må flere følge etter i å omsette globale tanker til lokal handling. Dette skriver Brita Phuthi, internasjonal rådgiver i Folkehøgskolerådet, ogHans Jakob Walnum, forsker ved Vestlandsforskning, i en klima-kronikk i Vårt Land.

Åpner for innreise for utlendinger

I går ettermiddag ble det klart at regjeringen unntar studenter og folkehøgskoleelever fra innreiserestriksjonene. Det betyr at elever som bor i utlandet og som vil gå på folkehøgskole i Norge er velkommen til skolestart. Det er en gledelig nyhet som vi har ventet lenge på.

Arrangerer forskersymposium

Folkehøgskoleorganisasjonene i Norge inviterer sammen med Universitetet i Sørøst-Norge til forskersymposium på Campus Vestfold. Symposiet markerer oppstarten av studiet i folkehøgskolepedagogikk og det utvidede samarbeidet mellom USN og norsk folkehøgskole. Vi innbyr til et møte med forskere fra hele Norden for å reflektere over kompetanseutvikling og forskning i folkehøgskolen.

«Jeg har noe jeg vil dele!»

Sik starter en tekst vi har fått tilsendt, som er skrevet av Michael Schøyen. Han har gått på en av landets folkehøgskoler i år, og skal være stipendiat skoleåret som kommer.  Det er en sterk og viktig tekst! Hvordan jobber vi aktivt mot rasisme i folkehøgskolen?

Globetrotter ved grytene på Skjeberg

Sindre Engen (38) er kjøkkensjef og internatleder på Skjeberg folkehøyskole i Sarpsborg. Etter en globetrottertilværelse landet han i folkehøgskolen i 2012.

Bli med og skape en bok om pedagogisk tenkning i folkehøgskolen

Vi savner en bok om grunnleggende folkehøgskolepedagogisk tenkning i norsk folkehøgskole. Dette har vi tenkt å gjøre noe med. Folkehøgskoleforbundet har derfor satt seg som mål å forsøke å få til en inspirerende og lett tilgjengelig bok om dette. Utgivelse er foreløpig planlagt til en gang i løpet av neste år (2021).

Ledig vikariat: Informasjonsrådgiver, sosiale medier

1. oktober - 1. august Vår flinke sosiale medie-ansvarlige skal ut i permisjon og vi trenger en vikar. Vi leter etter deg som kan og vil hjelpe oss til å friste enda flere ungdommer til å velge verdens frieste skoleslag. Vi er et skoleslag som gir læringsglede, faglig kunnskap, samarbeidskompetanse og demokratisk dannelse – og et år som veldig mange ser tilbake på med glede.

Jubler for støtte til Øyrekka folkehøgskole

Fem års hardt arbeid har ført til at Øyrekka folkehøgskole er tatt inn i statsbudsjettet. John Arne Moen mener at det er et sterkt signal til både Frøya og den blå næringen. Men endelig godkjenning er dette ikke.