23. mars – Nordens dag

Publisert/Oppdatert

Gratulerer med dagen! I dag, 23. mars markeres Nordens dag hvert år. Denne dagen er felles for hele Norden; Danmark, Finland, Færøyene, Grønland, Island, Norge, Sverige og Åland. Målet med dagen er å løfte frem det nordiske samarbeidet og fellesskapet. Det er nemlig sånn at vi har mye til felles i vårt nordiske nabolag

Programmet til Folkehøgskoleuka 2023 er klart

Publisert/Oppdatert

Vi presenterer stolt programmet til årets store happening. Ta en titt og la deg begeistre.

Ledig fast stilling som informasjonsrådgiver

Publisert

Vi leter etter deg som kan og vil hjelpe oss til å friste enda flere ungdommer til å velge verdens frieste skoleslag. Vi er et skoleslag som gir læringsglede, faglig kunnskap, samarbeidskompetanse og demokratisk dannelse – og et år som veldig mange ser tilbake på med glede.

Tanker om woke og opplæringsloven

Publisert/Oppdatert

«Det er ikke greit!!» er et uttrykk jeg stadig oftere hører fra og blant elevene. Det er mye som ikke er greit for ungdommen for tiden. Og når noe ikke er greit, kan det være både vondt og vanskelig å være menneske. Da må det fikses, slik at alt blir greit igjen. Alle elever vet at det er en rettighet å ha det trygt og godt på skolen. Opplæringslova har de fått inn med teskje, uten at de er klar over at den ikke gjelder for folkehøgskolene:

Minneord: Beate Fasting er død

Publisert/Oppdatert

Det är med stor sorg vi måste meddela att vår tidigare rektor Beate Fasting har gått bort. Beate var Nordiskas rektor från 2007 till 2011. Beate lämnar efter sig minnet av dynamisk och engagerad ledare, som hade ett stort och öppet hjärta för alla deltagare och sin personal.

Vinn musikalbilletter!

Publisert/Oppdatert

Nå kan du vinne billetter til musikalen "Så som i himmelen" på Oslo nye teater!

Bodil Bie er død

Publisert/Oppdatert

Bodil Bie (Aalvik) døde hjemme i Grimstad 23. februar - 78 år gammel. Bodil var en sann Grundtvigianer og en brobygger mellom kristen og frilynt folkehøgskole. I elleve år, fra 1973 til 1984, var hun lærer i Finnmark på Øytun folkehøgskole. Veien videre gikk til Ringerike folkehøgskole hvor hun var rektor i åtte år.

Innspill Jon Krognes, NOU: 2022.16

Publisert/Oppdatert

Vi har fått en NOU for folkehøgskolen og den er omtalt gjennom flere innlegg i Folkehøgskolen nr 1-23. Morten Eikenes uttaler seg svært positivt, Einar Opsvik mener rapporten som helhet tydelig har som intensjon å styrke skoleslaget, og Arild Mikkelsen kommer med viktige kommentarer i kjent stil med god oversikt og historisk tilknytning. Jeg vil gjerne kommentere to områder, kvalitet i folkehøgskolen og økonomi.

Deltidsstilling/sommervikariat innholdsprodusent sosiale medier

Publisert/Oppdatert

Informasjonskontoret for folkehøgskolen leter etter en studentmedarbeider til kontoret vårt i Oslo, som skal jobbe med våre sosiale medier i vår og sommer.

Kjemper innbitt for seniorskolene

Publisert/Oppdatert

NOU-utvalget foreslår å fjerne dagens unntaksbestemmelse i folkehøyskoleloven § 8 andre ledd. Dette vil medføre at Stiftelsen Nestor Seniorutvikling og Nordnorsk pensjonistskole ikke lengre kvalifiserer til tilskudd gjennom folkehøgskolenes tilskuddsordning. Nå har Nestor Seniorutvikling levert sin høringsuttalelse til NOU 2022:16 En folkehøgskole for alle.