Åpner for innreise for utlendinger

I går ettermiddag ble det klart at regjeringen unntar studenter og folkehøgskoleelever fra innreiserestriksjonene. Det betyr at elever som bor i utlandet og som vil gå på folkehøgskole i Norge er velkommen til skolestart. Det er en gledelig nyhet som vi har ventet lenge på.

Arrangerer forskersymposium

Folkehøgskoleorganisasjonene i Norge inviterer sammen med Universitetet i Sørøst-Norge til forskersymposium på Campus Vestfold. Symposiet markerer oppstarten av studiet i folkehøgskolepedagogikk og det utvidede samarbeidet mellom USN og norsk folkehøgskole. Vi innbyr til et møte med forskere fra hele Norden for å reflektere over kompetanseutvikling og forskning i folkehøgskolen.

«Jeg har noe jeg vil dele!»

Sik starter en tekst vi har fått tilsendt, som er skrevet av Michael Schøyen. Han har gått på en av landets folkehøgskoler i år, og skal være stipendiat skoleåret som kommer.  Det er en sterk og viktig tekst! Hvordan jobber vi aktivt mot rasisme i folkehøgskolen?

Globetrotter ved grytene på Skjeberg

Sindre Engen (38) er kjøkkensjef og internatleder på Skjeberg folkehøyskole i Sarpsborg. Etter en globetrottertilværelse landet han i folkehøgskolen i 2012.

Bli med og skape en bok om pedagogisk tenkning i folkehøgskolen

Vi savner en bok om grunnleggende folkehøgskolepedagogisk tenkning i norsk folkehøgskole. Dette har vi tenkt å gjøre noe med. Folkehøgskoleforbundet har derfor satt seg som mål å forsøke å få til en inspirerende og lett tilgjengelig bok om dette. Utgivelse er foreløpig planlagt til en gang i løpet av neste år (2021).

Ledig vikariat: Informasjonsrådgiver, sosiale medier

1. oktober - 1. august Vår flinke sosiale medie-ansvarlige skal ut i permisjon og vi trenger en vikar. Vi leter etter deg som kan og vil hjelpe oss til å friste enda flere ungdommer til å velge verdens frieste skoleslag. Vi er et skoleslag som gir læringsglede, faglig kunnskap, samarbeidskompetanse og demokratisk dannelse – og et år som veldig mange ser tilbake på med glede.

Jubler for støtte til Øyrekka folkehøgskole

Fem års hardt arbeid har ført til at Øyrekka folkehøgskole er tatt inn i statsbudsjettet. John Arne Moen mener at det er et sterkt signal til både Frøya og den blå næringen. Men endelig godkjenning er dette ikke.

Nytt nummer av magasinet Folkehøgskolen

Nå slippes siste nummer før sommeren av magasinet Folkehøgskolen. Koronapandemien førte til stengte folkehøgskoler og unntakstilstand. Det ble gjort en stor innsats med nettundervisning, men det var langt unna folkehøgskolens røtter og hensikt. Vi vier stor spalteplass til korona i dette nummeret. I portrettet møter du Christian Tynning Bjørnø, daglig leder i Folkehøgskolerådet. Ved Pasvik folkehøgskole jobbes det godt med pedagogisk utvikling, assisterende rektor Jan Vidar Dahle gir oss et innblikk i arbeidet som han står i spissen for. Lærer Jon Sverre Thorstensen tar oss med på et dypdypp i EDM (elektronisk dansemusikk), musikkundervisning på Skjeberg folkehøyskole, som byr på utfordringer og muligheter. Dette og mye mer i det 52 siders magasinet. Vi ønsker god sommer og god lesning!

Vi må ta miljøutfordringene på dypeste alvor

Den kanadiske forfatteren og aktivisten Naomi Klein maner til grønn omstart etter koronakrisa: Dette endrer alt, sier hun… Eller gjør den det? Blir det et paradigmeskifte, før og etter korona, eller tilbake til business as usual, som etter finanskrisen i 2008.

Norsk Sangbok klar for revisjon

Styret i Folkehøgskoleforbundet nedsetter en sangboknemd for revisjon av vår egen Norsk Sangbok. Meld din interesse for å delta i sangboknemd eller referansegruppe innen 2. juni.