FHSR: – Ser frem til ny NOU om folkehøgskolen

Regjeringens ønske om en helhetlig gjennomgang av folkehøgskolesektoren gir en flott mulighet til å synliggjøre viktigheten av dette unike skoleslaget, sier daglig leder i Folkehøgskolerådet, Anne Tingelstad Wøien.

NOU: Utval skal sjå på folkehøgskulane

Pressemelding fra Regjeringen 11. mai 2021: Å gå på ein folkehøgskule er blitt stadig meir populært, men det er lenge sidan folkehøgskulefeltet har vorte evaluert. - Folkehøgskulane er ein viktig del av det norske utdanningssystemet. No set regjeringa ned eit offentleg utval som skal sjå på kva slag samfunnsoppdrag folkehøgskulane skal ha og korleis ein bør sikre god kvalitet på utdanningane, seier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Ål: Ny rektor tilsatt

Styret for Ål folkehøyskole og kurssenter for døve har tilsatt Ann Kristin Malmquist (61) som rektor ved skolen. Malmquist har fungert i rektorstillingen det siste året og hun er godt kjent med både folkehøyskolen og kurssenteret.

Komiker Jonas Rønning kommer til landsmøtet i Folkehøgskoleforbundet

Jonas Rønning har 17 år bak seg i underholdningsbransjen, og er uten tvil en av landets mest populære standupkomikere. Nå skal han gi landsmøtet i Folkehøgskoleforbundet en kickstart – kanskje noen vennlige spark og et dytt i ryggen. Vi ser fram til hans skråblikk på folkehøgskole og hvorfor det er lurt å ta et år der. Rønning har selv to år bak seg i skoleslaget.

Klimaregnskapet: Sterk nedgang i CO2-utslipp

Resultatene fra folkehøgskolenes klimaregnskap foreligger. Det har vært en drastisk nedgang i CO2 utslippene, som i hovedsak skyldes nedgangen i flyreiser. Koronaen må nok få den største æren for dette. Det var 52 skoler som hadde levert inn tall.

Folkehøgskoleuka 2021 på Fana folkehøgskule

Det er en stor glede for oss å ønske velkommen til FOLKEHØGSKOLEUKA 2021! I fjor stoppet pandemien oss, men i år er endelig tilbake. Hold av mandag 9. til torsdag 12. august. Det har blitt en tradisjon at vi kombinerer våre mangeårige kurs for nye i folkehøgskolen med spennende og aktuelle kurs for dere som har vært i skoleslaget en stund. Ved at vi legger opp til en rekke kurs i andre uken av august sørger vi for at flere kan møtes på tvers av fag, stilling og geografi.

Webinarer med tips og råd rundt informasjon og markedsføring

IF har, sammen med IKF, laget en rekke webinarer høsten 2020 og våren 2021 med tips og råd rundt informasjon og markedsføring. Her ser du oversikten over webinarene.

Folkehøgskolene etablerer mentortilbud for elever uten fullført VGO

All erfaring viser at uten fullført videregående opplæring vil ungdom stille svakere, både i jobbsammenheng og deltakelse i samfunnet ellers. Hvert år er det mellom 20-30 % av elevene på folkehøgskolene som ikke har fullført videregående opplæring (VGO). Folkehøgskolene er imidlertid i en unik posisjon til å kunne hjelpe de som ønsker avklaring og eventuell styrket motivasjon for å fullføre VGO.

Folkehøgskolene etablerer mentortilbud for elever uten fullført VGO

Frirommet introduseres som ny debattform i Norge

Samfunnet er komplekst og fullt av dilemma som kan virke lammende på politisk engasjement. Undersøkelser viser blant annet at ungdom i Norge kan mye om demokrati, men bruker det forholdsvis lite. Ni frilynte folkehøgskoler går nå foran, og introduserer Frirommet og kurses i å lede friromsdebatter som ny debattform i Norge.