Ny rektor på Sandefjord folkehøyskole

Publisert/Oppdatert

Sandefjord folkehøgskole melder: Vi har gleden av å kunne meddele at Fredrik Møller-Hansen (47) er tilsatt som ny rektor ved Sandefjord folkehøyskole fra 1.august 2023.

«Influenserlinje» – et linjefag med faglig innhold og arena for personlig utvikling og danning ved Elverum follkehøgskule

Publisert/Oppdatert

Elverum folkehøgskule har startet en ny linje som heter "Influenserlinje". Denne linjen har fått oppmerksomhet i landets medier, blant enkelte politikere og også her på frilyntbloggen. Her forteller rektor ved Elverum folkehøgskule, Per Egil Andersen, mer om linjen.

Har redusert CO2 utslippet med 84 prosent

Publisert/Oppdatert

Fana folkehøgskule har redusert sine CO2 utslipp betydelig siden 2019 - hele 84 prosent. Fra 2021 til 2022 ble utslippet redusert med 23 prosent. Det er reduksjon i flyreiser som står for det største kuttet. Målet for folkehøgskolene i Norge er å kutte utslippene med 40 prosent innen 2030 - fra 2019.

Til minne om Stewe Claeson

Publisert/Oppdatert

Det er med stor sorg vi mottok nyheten om Stewe Claesons bortgang. Fra1994 til 2007 var han rektor på Nordiska og ledet skolen med engasjement og sterk kjærlighet til folkeopplysningen og dens frihet. I Stewes tid som rektor fikk skolen den nordiske kulturprofilen skolen har i dag.

Deltidsstudie i folkehøgskolepedagogikk

Publisert/Oppdatert

Jobber du i folkehøgskolen og ønsker mer kunnskap om pedagogikk? Nå kan du søke deg til PPU!

Influenserlinje vekker debatt

Publisert/Oppdatert

Øyvind Brandt: Den nye influenserlinja på Elverum vekker oppmerksomhet. Og det er sikkert allerede, kanskje ikke minst fra skolens side, løftet frem motivasjon for å starte linja. Jeg skrev dette på en tråd under skolen:

Påskelektyre: Folkehøgskolen nr 2 2023

Publisert/Oppdatert

Ta med deg godt lesestoff inn i påsken! Professor Willy Aagre åpner porten til reformpedagogikk og fire interessante pionerer. På Fjordane folkehøgskule er det dypdykk i levende historie på linja Vikingliv. Seniorskolene kjemper innbitt for sin eksistens.

Folkeopplysning vs. folkelig opplysning

Publisert/Oppdatert

Omgrepa «danning og folkeopplysning» kom inn i folkehøgskulelova for meir enn 20 år sidan, desse orda blir truleg ståande som overskrifter også framover. Med utgangspunkt i ny NOU, kan det sjå ut som formålsparagrafen blir utvida eller nyansert, - men folkehøgskulen vil framleis vere eit skuleslag der danningsprosessar er det overordna. Dette har konsekvensar for korleis vi forstår nyansane i folkeopplysning og folkeleg opplysning.

Sverige: Går inn i storforbund

Publisert/Oppdatert

Lärarförbundet Folkhögskola som tilsvarer norske Folkehøgskoleforbundet blir nå en del av den svært store og nykonstruerte fagforeningen Sveriges Lärare, det skjer fra årskiftet. Folkhøgskolelærerne kommer til å ingå som en riksforening i den nya organisasjonen. Tomas Rosengren, leder for Lärarförbundet Folkhögskola, er optimistisk og positiv til forandringen. Totalt kommer Sveriges Lärare til å ha omkring 330 000 medlemmer når Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund organiseres i det nya fagforbundet..

23. mars – Nordens dag

Publisert/Oppdatert

Gratulerer med dagen! I dag, 23. mars markeres Nordens dag hvert år. Denne dagen er felles for hele Norden; Danmark, Finland, Færøyene, Grønland, Island, Norge, Sverige og Åland. Målet med dagen er å løfte frem det nordiske samarbeidet og fellesskapet. Det er nemlig sånn at vi har mye til felles i vårt nordiske nabolag

Kalender