Informasjonskonferanse på en annen måte

Publisert/Oppdatert

På grunn av koronaviruset blir ikke Informasjonskonferansen arrangert i sin opprinnelige form 9.-11.september.

«Folkehøgskoleuken 2020» avlyst

Publisert/Oppdatert

Det er ikke med lett hjerte vi avlyser «Folkehøgskoleuken».  I løpet av noen få år er det blitt et populært og viktig samlingssted for nye og erfarne ansatte i skoleslaget. Vi har hentet ny kunnskap og utviklet idéer og planer som har gjort folkehøgskolen bedre.

Permittering i krisetid

Publisert

I skrivende stund, og også når dere nå sitter med magasinet i hånden, er flere av dere permitterte. Det er en fattig trøst at dere langt fra er alene, det er nå over 400.000 arbeidssøkende i Norge.

10 ting koronakrisen har lært meg

Publisert/Oppdatert

Plutselig satt vi der da. Famlende, forvirret, smått skremt.

Sokneprest Janne Merete Sukka er tilsett som rektor ved Hallingdal folkehøgskule

Publisert

Sukka er utdanna teolog og er per i dag sokneprest i Nesbyen. I august startar ho i ny jobb som rektor på Gol.

10 ting koronakrisen har lært meg

Publisert

Plutselig satt vi der da. Famlende, forvirret, smått skremt.

Follo: Folkehøgskoleliv uten hvileskjær

Publisert/Oppdatert

Det er koronanedstenging av Norge og norske folkehøgskoler på sjette uke når jeg besøker Follo folkehøgskole i Vestby for å se hvordan folkehøgskolelivet lever der i disse tider.

Kjøkkenglede på Sandefjord folkehøyskole

Publisert

Det har lenge gått gjetord om Sandefjord folkehøyskoles eminente kjøkken. Vi har kontaktet kjøkkensjef Hilde Lene Rolstad for en prat. Elevene er hjemme, det er koronatid – heller laber aktivitet på kjøkkenet. Men mitt i det hele møter vi en opplagt og energifull Rolstad som sprer latter og glede.

Koronatider: Sandefjord folkehøyskole med fullt trykk

Publisert

Det er en regnfull dag , det er 28. april, og vi stikker innom Sandefjord folkehøyskole for en prat med rektor Knut Søyland. Det er overraskende mange på skoleområdet. Det vaskes og ryddes – ingen er permittert ved skolen.  Fem stipendiater er i aktivitet og vi møter rektor ved den fylkeskommunale skolen, i dagligstua, over en kopp kaffe og med god avstand.

Korona-krisa og folkehøgskulen

Publisert/Oppdatert

Då den colombianske forfattaren Gabriel García Márquez (1927-2014) vann Nobelprisen i litteratur i 1982, vart fleire av hans bøker trekt fram som grunnlag for tildelinga. Ei av dei var «Beretningen om et varslet mord.»