Stjerneøkonom kritiserer Ernas budsjett

-Dette statsbudsjettet, og i særdeleshet kuttet i arveavgiften, viser at norske sosialdemokratiske verdier er i oppløsning, sier den franske stjerneprofessoren Thomas Piketty.

Piketty mener de nordiske landene må passe seg for økte inntektsforskjeller. Hans siste bok, Kapitalen i det 21. århundret, er blitt kalt tiårets viktigste utgivelse. Piketty tar her for seg rikdom og inntektsforskjeller i Europa og USA de siste 300 årene. Boken er allerede blitt et internasjonalt fenomen. Den diskuteres og leses verden over og har siden utgivelsen toppet bestselgerlister i flere land.
Piketty besøker Oslo i desember
Tidlig i desember utgis den over 600 sider tykke boken i norsk oversettelse og Piketty kommer selv til Oslo fredag 12. desember. Det er Cappelen Damm i samarbeid med tankesmia Agenda som inviterer forfatteren til Norge for å holde et åpent foredrag.