Edelt er mennesket

Jeg sykler til jobb hver dag gjennom Grubbegata., forbi regjeringskvartalet, hvor bomben gikk av.
   Jeg gråter i dag, det er sjelden her i gården. Det er ufattelige ting vi har vært vitne til de siste dagene.      
   Jeg tok en tur til sentrum denne søndagsmorgenen. Det var ikke mange å se i gatene, en underlig verdig atmosfære. Jeg trakk mot domkirken, det skulle være gudstjeneste kl 11. Ministere og kongefamilien kommer i sorte  biler. Hele verdenspressen er tilstede.
   Jeg kjører hjem, skrur på fjernsynet. Gudstjenesten overføres i mange kanaler. Det er sterkt, jeg gråter mer…..  Det er nattverd. Kongefamilen går fram, mange tenner lys. Kringsatt av fiender synges. Kongen gråter, dronningen gråter , statsministeren, ja de fleste. Det er ikke hver dag dronningen klemmer skogsarbeideren og stortingspresidenten.Dag Terje Andersen.
  Mye er blitt forandret. Mange debatter blir i en annen ånd etter dette.
   AUF jenta sa i et intervju med CNN: «Om en mann kan vise så mye hat, tenk så mye kjærighet vi kan vise sammen». Vi må bare håpe at vi som folk kan løfte oss etter denne grufulle hendelsen. Nå må vi stå sammen for verdiene som betyr noe.