Seljord-elever vel tilbake

Vidar Ytre-Arne med takk til Norwegian-ansatte og helsepersonell. Fra Facebook:

På norsk jord. Tusen takk til de fantastiske Norwegian-ansatte, som på forespørsel fra UD meldte seg frivillig til å frakte medisinsk personell til Nepal, og ta med oss og andre nordmenn hjem igjen. Tusen takk til to sykepleiere fra Oslo Universitetssykehus Luftambulanse, som tok i mot oss på flyet og var med oss på turen hjem. Hele denne gjengen gjorde returen vår til en salig opplevelse av omsorg og personlig assistanse. 

   Tusen takk til den fantastiske staben ved den norske ambassaden i Katmandu – som tok saken, ordna kontakt med Norwegian, tok grep, handla konsist og informativt, og som hjalp oss elegant og effektivt gjennom alle sjekkpunkter på flyplassen og helt ut til flyet. Jeg kommer for all tid til å huske synet fra flyvinduet – av ambassadør, sekretærer, praktikanter og andre fra ambassaden, i gule refleksvester med det norske flagget på, som stod bak gjerdet utafor rullebanen og vinka oss farvel i det vi taxa ut til avgang.

  Og aller mest takk til en fantastisk gjeng ungdommer som vi har levd sammen med i en usikker og krevende situasjon 24 timer i døgnet i fire døgn. Dere er noe av det flotteste jeg noen gang har opplevd.

   Og tusen takk til en bunnsolid stab, bestående av ti kollegaer fra Seljord Folkehøgskule, som har tatt riktige valg i Katmandu – midt i uroen og det vi ikke visste fantes. Vi er best ever!
Tusen takk til Brith Bø, Roar Bøye og Marieke Nieuwenhuize som har jobba dag og natt her hjemme.
Og tusen takk til alle i familie og venner som har sendt hyggelige hilsener og oppmuntringer til oss.
Og så håper jeg alle dere/vi hjemme i Norge gir fra oss sjøl til alle gode hjelpetiltak i Nepal og andre folk i dyp nød i verden. Køene av mennesker på fortauet i solsteiken i dag morges i Katmandu forteller oss med all tydelighet om rå nød, og en sterk vilje til å gå videre, for et hardt prøvd folk.
Og de skal ha hjelp av oss som kan.

Vidar Ytre-Arne