Debatt: Samvær en avsporing

Publisert

Kristin Smith, administrasjonsleder Ringerike folkehøgskole og styremedlem i Folkehøgskoleforbundet følger her opp i debatten om sosialpedagogisk arbeid i folkehøgskolen. Innlegget var for langt for diskusonsstrengen. Følg også debatten på Facebook i gruppa Pedagogisk utvikling i folkehøgskolene.

Debatt- soialpedagogikk fortsetter

Publisert/Oppdatert

Debatten rundt sosialpedagogikk i folkehøgskolen fortsetter. Her følger et innlegg fra Tore Haltli som var for langt for kommentarfeltet. Følg også debatten i Facebook-gruppa Pedagogisk utvikling i folkehøgskolene - diskusjon og ressurser.

Debatt – sosialpedagogikk i folkehøgskolen

Publisert/Oppdatert

I kjølevannet av Knut Simbles og Sindre Vinjes artikkel Elevsamvær er ikke nødvendigvis sosialpedagogikk i Folkehøgskolen nummer 1 2018 har det fulgt en omfattende debatt i de tre følgende utgavene. Det har vært innlegg fra Jorunn Kvalavåg, Tore Haltli og Jon Krognes som Simble/Vinje har besvart. Det er en viktig samtale/debatt – og i magasinet er vi glad for ytringer. Debatt kan fortsatt kjøres, men vi sluser den nå videre til www.frilyntfolkehogskole.no/blogg . Her har vi lagt alle innleggene i en artikkel slik at dere ser det hele i sammenheng – og kan svare forløpende om dere ønsker det.

Hva vil det si å være en folkehøgskolelærer?

Publisert/Oppdatert

"There is a crack in everything" Jesper Øland og Jonas Møller starter opp ny folkehøgskole i Danmark. I sin jakt på nye lærere har de skrevet en glitrende tekst om å være folkehøgskolelærer. "Hvad vil det sige at være højskolelærer på Roskilde Festival Højskole? Hvad indebærer det at undervise uden pensum, karakterer og eksamen? Hvad er højskolelærerens rolle uden for undervisningen? Hvad er relationen mellem højskole og festival? Er højskolejobbet et arbejde eller en livsstil? Kort sagt: Hvad er opgaven?"

Nytt nummer av magasinet Folkehøgskolen

Publisert/Oppdatert

Gå sommeren i møte med siste nummer av Folkehøgskolen. Har finner du blant annet: Switch, brettsportlinja som lærer elevene å leke igjen. Portrettet, Gösta Vestlund (105) demokratiets forsvarer. Debatt: Sosialpedagogikk. Økoprosjekt i Kampala. Sykdom på folkehøgskolereiser. Pedagogikk: Med bilder som nøkkel til kommunikasjon.

Publisert

Klart for folkehøgskole på Svalbard

Publisert

Nå blir det mulig å starte folkehøyskole på Svalbard, noe det tidligere ikke har vært anledning til. Regjeringen vil ha en ekstraordinær søknadsfrist slik at det kan søkes om godkjenning for oppstart høsten 2019. Regjeringen med kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) i spissen, ønsker å tilrettelegge for ny aktivitet og nye arbeidsplasser på Svalbard.

Hvis Folkehøgskoleforbundet ikke fantes

Publisert/Oppdatert

En dag spurte jeg involverte i et prosjekt om hva de hadde av behov for påfyll i form av kurs og erfaringssamlinger med andre i prosjektet. Svaret var relativt kontant og entydig, at de ikke følte noen slike behov. Det fikk meg til å tenke ..

Blendahvit folkehøgskole?

Publisert

I Europa opplever vi at det bygges en «mur» mot innvandring. President Donald Trump vil bygge mur mot innvandrere, men får det ikke til. EU vil ikke, men gjør det. Forslagene kom for noen uker siden. I årene 2021-27 ønsker Europakommisjonen å seksdoble budsjettet til Frontex, EUs grensevaktstyrke, fra 3 milliarder til nær 18 milliarder.

Første doktorgrad på folkehøgskolepedagogikk i Norge

Publisert/Oppdatert

Folkehøgskolelæreren Johan Lövgren forsvarte sin doktorgrad om læreprosesser ved norske folkehøgskoler på Menighetsfakultetet 4. mai - The Reflective Community. Learning processes in Norwegian folk high schools.